Blogs

Onwaarheden over haartransplantaties

Onwaarheden over haartransplantaties

Haarverlies door hoeden, petten en helmen

Een hoed of pet die niet te strak is of schuurt veroorzaakt geen haaruitval. Het is mogelijk dat mensen het idee hebben dat hoeden of petten haarverlies veroorzaken omdat veel mannen die aan haarverlies lijden petten dragen. Dit klopt dus niet.


Slechte hygiëne van de hoofdhuidEr is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor deze theorie. Als het waar zou zijn, dan zouden mannen in arme landen waar slechte hygiëne heerst allemaal kaal zijn. Het zou ook betekenen dat iemand met een kale plek op zijn hoofd juist op die plek niet met water of zeep in contact komt wat natuurlijk niet logisch is.

 

Excessief wassen van de hoofdhuid?Evenals slechte hygiëne is ook het te vaak wassen van de hoofdhuid geen oorzaak van haarverlies. Mannen leiden al aan haaruitval voordat regelmatig wassen en shampoo de norm waren. Er is dan ook geen bewijs dat kaalheid onder mannen gestegen is naarmate men zich frequenter ging wassen.

 

Haarverlies door regelmatig föhnen?Verkeerd föhnen kan haren verbranden waardoor ze uitvallen. In een dergelijk geval groeit er echter vrijwel altijd een nieuw haartje uit het haarzakje om het verbrande haar te vervangen.


Haarverlies door stress

Stress kan tot haaruitval leiden, maar men vermoedt dat alleen stress niet verantwoordelijk is voor haarverlies, tenzij men de genen voor mannelijke kaalheid draagt. Stress kan leiden tot een vorm van haaruitval die men telogeen effluvium noemt, maar dit is niet hetzelfde als de klassieke mannelijke kaalheid, die onomkeerbaar is.


Meer informatie of een vrijblijvend advies?

We hopen dat u nu meer inzicht heeft gekregen waarom u aan haarverlies lijdt. Als u meer informatie over uw eigen situatie wilt bespreken kunt u vrijblijvend een afspraak maken met onze haarprofessionals. Voor Hengelo kunt u contact opnemen met 074 – 30 30 250 en voor Amsterdam neemt u contact op met 020 – 89 50 455.

Print

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA