Blogs

Is een haartransplantatie mogelijk bij Afrikaanse/Marokkaanse haren?

Is een haartransplantatie mogelijk bij Afrikaanse/Marokkaanse haren?

Ja, dit kan! Het zwarte, krullige Afrikaanse/Marokkaanse haar moet wel met precisie uit het donor gebied genomen worden; het moet zodanig geplaatst worden dat het haar gelijk is aan de hoek van de ingang op de hoofdhuid. De haarlijn van de Afrikaanse/Marokkaanse patiënt moet ook in acht genomen worden; deze is rechter en minder gebogen dan bij andere rassen. Etnische verschillen spelen hier een rol en een goede kennis van de cultuur, anatomie en fysiologie van de Afrikaanse/Marokkaanse haarschacht is van cruciaal belang voor een veilige haartransplantatie bij deze patiënten.


 

Haarverliesbehandeling met Afrikaans/Marokkaans haar

Haarverlies is een veel voorkomend probleem in deze landen of door afkomst, zowel bij mannen als bij vrouwen. Veel Afrikaanse mannen kiezen ervoor om hun hoofd kaal te scheren als hun haar uitvalt. Bij Afrikaanse vrouwen zijn er andere oorzaken voor haaruitval. Bij hen is de meest voorkomende vorm van haaruitval, tractie alopecia, door strakke vlechten, haarextensies of chemische relaxers. Het toch al brozere Afrikaanse/Marokkaanse haar kan vatbaarder zijn voor beschadigingen en de tractieschade kan dusdanig ernstig zijn dat alleen een haartransplantatie oplossing biedt.


 

Haartransplantatie met Afrikaans haar

Voor een haarspecialist brengt de transplantatie met Afrikaans/Marokkaans haar een aantal extra obstakels met zich mee. Het krullende haar kan een probleem vormen tijdens het voorbereiden van de transplantatie. Het vereist niet alleen een kundigheid van de haarspecialist maar ook van een ervaren team. Haarkliniek Dr. Don biedt u beide. De specifieke Afrikaanse/Marokkaanse haarlijn moet behandeld worden met inachtneming van de etniciteit van de patiënt. De Afrikaanse/Marokkaanse haarlijn is rechter en heeft een meer besloten fronto-temporale vorm dan die van niet-Afrikanen. Vanzelfsprekend creëert het haarteam van haarkliniek Dr. Don een meer feminiene haarlijn voor de vrouwelijke patiënt, hierbij houden zij ook rekening met zowel de etniciteit en het geslacht van de patiënt.

 

Haarrestauratie met Afrikaans haar

 

Tractie alopecia

Voordat een transplantatie met Afrikaans haar uitgevoerd kan worden moet de haarspecialist op de hoogte zijn van de aandoeningen die effect hebben op de Afrikaanse patiënt, bijvoorbeeld tractie alopecia. Dit komt vaak voor bij Afrikaanse vrouwen die regelmatig hun haar steil maken. Hittebronnen, zoals krultangen, kunnen circatriciale alopecia veroorzaken. Door op de hoogte te zijn van alle haaraandoeningen die alleen bij de Afrikaanse patiënt voorkomen kan de haarspecialist een veilige en etnisch gevoelige haartransplantatie uitvoeren.


Meer informatie of een vrijblijvend advies?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend gesprek met één van onze specialisten dan kunt u contact opnemen met ons. Voor Hengelo belt u naar 074 - 30 30 250 voor Amsterdam belt u naar 020 - 89 50 455

 

Print

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA